BÄSTA PAPPA!

GRATTIS DADDSY! You made it, jag är så glad och stolt över dig, äntligen får du åka hem från Kanada!!
Sov för övrigt 11 timmar i natt och var extremt utvilad i morse, med efter ett pass spinning och ett pass body blaha blaha var jag helt slut... och idag har det regnat här men vi gick trots det ut på en härlig promenad och har spenderat de senaste 5 timmarna på en biograf, vi såg både Julie och Julia (charmig) och sen smög vi in på Fame (besviken), jag ville ha mer dans och framförallt handling..se den INTE!
Nu är det snart läggdags för i morgon börjar allvaret, no more joking around;)
Natti natt!

Trötter

En dag i lathetens tecken...
Det var meningen att vi skulle åka till nöjesfältet Six Flags (http://www.sixflags.com/national/index.aspx) i NJ idag men Brian hittade ingen bil trots sina idogna försök! så vi får skjuta upp det till nästa helg vilket jag nu i efterhand uppskattar då vi var ute en sväng igår och jag vaknade aningen illamående allt för tidigt i morse. Vi var bjudna på middag hem till Horacio en av Siris vänner, det var trevligt och italienare kan ju inte misslyckas med matlagning, mumma kardemumma var det:p Sen mötte Joanna och Sanna upp Brian och jag och Sirran åkte med resterande till Hudson Terrace (http://www.hudsonterracenyc.com/).
senare idag blev det att vi gick till vårt mysiga fik Yorkville Creperie ett par blocks ifrån oss, det är som vårt alldeles egna Central Perk=) Strosade runt på UES senare och har i kväll ätit tacos och lyssnat på skön italiensk musik, jag är supertrött efter att ha gjort ingenting idag, men jag passar på att njuta för på måndag börjar skolan, wihooo ska bli så kuligt. Klockan är bara drygt halv nio nu men vet inte vad som möjligen skulle kunna förgylla dagen mer än att äntligen få lägga huvudet på kudden och nanna ett par timmar...
Kramar kramar

Tre pizzabagare här bor i staden...

Efter den där iskalla flarran igår så gick vi till Brother Jimmys och drack swamp water, det blev en kanonkväll med många galna upptåg, en del bloggmaterial andra inte:p På vägen hem ville vi ha pizza.. men hittade inget öppet så vi gick in på en deli och skulle köpa något att dricka, då passar vi även på att fråga om det finns någon pizzeria öppen i närheten, då säger han att det finns en brevid, varpå vi sägen men den är ju stängd...då tar han upp sin mobiltelefon och ringer till ägeren av pizzerian som ligger och sover, han kommer sedan ner och öppnar för oss och vi får baka vår alldeles egna pizza, vi gick loss totalt och gjorde en pizza med ALLT, det var den konstigaste upplevelsen sen vi kom hit, herregyyyyd så kul vi hade och så god den blev sen...(och gratis btw) så om ni vill ha pizza framöver så vet ni vem ni ska ringa;) På vägen hem hittade vi en jättefin stol som även den fick följa med, vi har nämligen bara tre stolar i lägenheten och fyra är ett bättre antal tyckte vi av någon anledning!
Jag glömde berätta att jag igår blev medlem på gymmet New York Health and Racquet Club (www.nyhrc.com) det finns på 10 olika ställen på Manhattan, ett jättenära vår lägenhet, ett nära skolan i mintown och ett väldigt när skolan downtown, kan inte bli mycket bättre, ikväll blir det spinning, wihooo! Sen ska vi tvätta inte lika kul...
Saknar er där hemma och pappa i Kanada!

Books

Äntligen är böckerna köpta och skolan kan börja, det blev en kostsam historia men det hade jag räknat med, 570 dollares för 4 böcker, jo men tack tack! nu hoppas jag att kurserna är bra minsann, men det återstår att se. Vi fixade våra skol ID idag också:)

I förrgår var jag vi ute och shoppade lite, jag köpte en supersöt marinblå klänning i spets, ett par marinblå loafers och en svart kort jacka/kavaj av varmare slag! Jättefint allting!!! Sen gick jag och Sanna och drack daquiris, åt thai och gick på bio, sammanfattningsvis en bra en dag.

Igår tog vi det superlugnt hela dagen, gick till blockbusters och hyrde film, vi såg på I love you man, kul kul kul, kan varmt rekommenderas om man vill skratta en skvätt, sen hyrde vi första DVDn av 30 Rock en mycket lustig serie:p Thank you Brian!

Nu kom tjejerna just hem med en 1,5 liter iskall vinare, tonight's gonna be a good night
Här kommer lite bilder som jag tog när jag var ute och promenerade i Central Park förra fredagen
Nighty night
....och här bor vi
Kramar

BBQ i Brooklyn

Igår promenerade vi ner till midtown och visade Sanna diverse sevärdheter, åt lunch, fikade och bara gottade oss en helt vanlig söndag i New York City. Vi åkte senare ut till Brooklyn och hem til Brian och hans roomie för lite BBQ. David som Brians roomie heter har jobbat som kock under många år så det var han som stod för grillandet, det var så gott så. De bor i en liten lägenhet på Brooklyn med sina två kaniner och en balkong fylld med plantor av olika slag...grönsaker och så;) Det var en trevlig typisk Amerikansk söndag med BBQ och sport på TV, vi lyckades även lära oss reglerna för Baseball och nästan för Amerikansk fotboll med, imponerande med tanke på hur TRÅKIGT amerikansk  fotboll är! !
Jag känner mig inte helt hundra än, den här förkylningen vill inte släppa taget och Joanna är ännu sämre, tråkigt tråkigt=( Idag är det bara en vecka tills vi börjar skolan, så kuuuuul längtar, längtar! I veckan ska vi försöka hitta på så mycket vi kan, sen vet vi inte hur mycket tid vi får över...
Söndagsluch på Upper East Side
Mys i Midtown
M&M's i Massor =)
Ute på Brian's och Davids grönskande balkong...vad är det som gömmer sig i bakgrunden tro..haha
BBQ
KRAMAR

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!

Hoppas du har en bra dag där hemma mamma och att du hade en trevlig kväll igår att frukosten med Monica idag var toppen och äter god tårta med mormor och morfar =) Jag pontus och pappa får fira dig när vi kommer hem, det lovar vi! ÄLSKAR DIG MAMMA! Puss och kram
Finaste mamma!
För ett år sen firade vi dig i Stockholm, den helgen glömmer vi aldrig, vi hade en oförglömlig helg tillsammans alla sex!



Coyote Ugly

Hög tid för uppdatering..
Kan börja med att berätta att jag nu fått alla de kurser jag ville läsa (Small Business Management, International Marketing, Principles of Management och Advertisement and Promotion) och ser så fram emot att börja skolan nu, ska iväg och köpa böcker på måndag hade jag tänkt. Vill hinna läsa lite innan skolan börjar den 28:e. Och så har jag fått mitt schema, jag går i skolan mån-tors och sen är jag ledig fredag, lördag och söndag - PERFECT!
I torsdagskväll gick jag och Joanna ut för middag och några glas, det var superkul, vi slutade på websterhall och hade en toppenkväll! Men det hamnar lite i skymundan efter gårdagen det var helt klart den roligaste kvällen ute sen vo kom hit. På dagen hjälpte jag Sanna att flytta in i sin lägenhet på 5th och vi mötte sen upp Joanna och käkade lunch på en mysig liten italiensk restaurang på UES på 84th st om jag minns rätt, den hette Café Grazie därefter promenerade och fikade vi i Central Park i det fortfarande fantastiska vädret, det var åter igen en helt underbar dag. Jag tror förresten inte jag berättat vem Sanna är, hon pluggar med Joanna i Helsingborg och ska också läsa här i NYC under hösten, hon sov här ett par nätter nu tills hon hittade eget boende. Hon är en supergo tjej och vi kommer ha så kul tillsammans här under hösten! På kvällen började vi här hemma  och skulle sedan till ett ställe i Financial District som heter Les Halles där Brian som hyr ut lägenheten till oss jobbar. Så vi kom dit vid 22 och drack en massa mumsiga drinkar med tilltugg och att vi senare inte behövde betala för det var ju trevligt, och när Brian och hans kollegor städade upp på restaurangen/baren kopplade vi in min iPhone hoppade upp på baren och satte en Coyote Ugly prägel på kvällen, herregyyyd vad kul det var, jag har inte skrattat så mycket på länge, sen tog Brian, David och Martin oss till en bar i SoHo som också var riktigt bra, lite rock, we like alot, och sen vidare till värsta gangsta nightclub, haha kuuuuuul hade vi så det stod härliga till! Thank you guys for the most AMAZING night in NYC so far ! ! ! !
Idag har vi mått lite sådär, beställde hem mat och sen kom Siri hit så mysigt! Jag och Siri gick ut och fikade på 77th st, har saknat henne, BÄSTA SIRI! Ska hälsa på henne på fredag, ser fram emot det jättemycket!
Nu...lördagkväll och det är dags att ge sig på det igen, iborgon ska vi på BBQ i Brooklyn till Brian och hans roomie, ska bli lajbans det med! LOVING THE CITY!
m
Torsdagskvällen
gottit
Lunch på Café Grazie
fint
..
Mys i Central Park en lördagseftermiddag
.
g
japp
jei
Kramar

Frihetsgudinnan!

Tjohoo
Hann inte uppdatera igår i kombination med tröttheten efter att ha vandrat hela vägen upp i Frihetsgudinnan, kan tala om att det var minsann inte det lättaste, mina ben skakade i flera timmar efter det att vi kommit hem, herregud..Det var kul att uppleva det igen, det var 10 år sedan jag gjorde det senast,  då 13 år och massa spring i benen inte konstigt att jag inte kommer ihåg hur jobbigt det var, små trappor, många trappor och svettigt värre, det var så att man blev snurrig när man gick i spiraltrappan! Men som jag minns är kronan väldigt liten, man kan endast vara där uppe 5-6 personer år gången! Skillnaden den här gången var däremot att de har drastiskt dragit ner antalet tillåtna besök upp i kronan per dag OCH bäst av allt man slipper stå i köer, vi köar inte;) Men sammantaget var det helt fantastiskt, hon är en spektakulär konstruktion både från insidan och utifrån sett!

Dessförinnan var vi och registrerade oss på skolan, det gick väldigt fort och vi åkte ner till Battery Park och åt en si sådär okej lunch i det underbara vädret (30 grader och sol). Nu har jag lyckats dra på mig ännu en förkylning tråkigt nog och har därför inga direkta planer för dagen. Jag tände nyss ljus i hela lägenheten och gosa ner mig i en filt i soffan med näsdropparna i högsta hugg, snörvligt värre:(

Fast jag har varit ganska prodktiv idag förresten, har ju haft det lite krångligt med mina telefoner sen jag flyttade och nu ÄNTLIGEN har jag lyckats låsa upp min svenska telefon och använder nu endast den med mitt Amerikanska nummer, wihoooo (+1 646 708 1146) och skype numret föståss (040-666 40 42).
Här kommer lite bilder från gårdagen
town
fin.
i trappanupp
Detta var minst sagt tufft...och jag som har ett högfrekvent dräneringssystem vill lova att fläkten uppe i kronan var uppskattad:)!
the torse
down
bra
Det var en underbar dag igår, I'm Lovin It
Living Loving Laughing!
Kramar

GRATTIS LILLEBROR!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS TILL VINSTEN IGÅR PONTUS! Jag är så stolt över dig!

&

GRATTIS TILL KÖRKORTET KUSIN VITAMIN AMANDA! Hallå frihet! Kollade på mitt eget och insåg att jag har haft det över 5 år nu, helt otroligt, hur bar man sig åt innan;)

 


Idag firar vi en vecka i lägenheten, jisses vad tiden gått fort sedan vi kom hit men vi har hunnit med en hel del! Idag var vi ute och rastade oss själva i CP, klapp på axeln, tack! Efter lunch tog jag mig en tur på stan för att fixa några ärenden och har nyss spenderat de senaste två timmarna på posten, OMG..så mycket pappersarbete för så lite och allt var ju så jobbigt för dem, det verkar inte som de skickat ett internationellt paket förut! 
Imorgon har vi fullt på schemat,  vi ska till skolan för registrering på förmiddagen och sen fick vi av Ed med familj en tur till Frihetsgudinnan och inte vilken som helst, under de senaste åren han man inte fått gå upp i ”ststyn” men nu för inte så länge sedan öppnades det igen för allmänheten att köpa sig en tur upp dit. Thank you Ed with family, we’re so excited!

 

Natti natti ni på andra sidan atlanten, sweet dreams!

Så fort man vill vara bakis med gott samvete så skiner solen..WHY?

Igår...ja just det, igår... Gårdagen började hurtigt värre med en lång runda i CP, får se hur länge den morgonrutinen håller i sig;) men nu är nu och nu är vi duktiga.  Vi tog oss senare i ett fortfarande regnigt NYC ner till midtown och K-mart, inhandlade diverse förnödenheter, praplyt var nog det jag uppskattade mest. När vi kom hem strax innan 18, fuktiga av regnet och lite småfrusna kokade vi te och mös med lördagsfikan i soffan, sen konstaterade vi att det var dags att svida om och korka upp vinet, två flaskor senare skuttade vi ut från lägenheten och ner mot Chelsea! På tunnelbanan inträffar den första incidenten då Joanna blir trampad på utan en ursäkt, hennes tånagel klyvdes och det var blod i hela skon. Tjejen som trampade på henne vände sig inte ens om och då blev jag såklart upprörd och frågade om hon hade ett plåster för att hon just hade stampat på min vänninas TÅ ! ! ! Det hade hon inte och Joanna ville bara ha en shot för att lindra smärtan och tänk vilken bra idé så vi tog tre på första bästa stället, sen gick vi till Duvet, ett ställe där dansgolvet omges av sängar, trevligt värre. Textade en bekant som bjöd med oss till en privat fest och vi begav oss dit och väl där inträffar incident #2 då jag  gör entré på festen genom att ramla ner för trappan i lägenheten (måste tilläggas att det var en mycket svår trappa och väldigt brant) så vi kan inte skylla på alkoholen i detta fall! Vi hade även på vägen till festen fått oönskad tillökning till vår tvåsamhet, en brasilianare som senare visade sig vara mycket svår att bli av med, men vi lyckades någonstans inne på festen göra oss av med parasiten, THANK GOD! Då ville vi inte riskera att stöta på honom igen så vi bestämde oss för att avrunda, men så kul vi hade... Ujujuj..what a night ! ! ! ...och idag får vi sota för våra synder, hallå skallebank:( Horisontellt läge hela dagen, JA TACK!

Btw denna var så kul, klart läsvärd =)
http://lostinstockholm.com/2009/08/21/want-to-meet-a-blond-girl-dating-swedish-women-aint-so-easy/

på toa
ajaj

Take Care and I miss you all!

Honoring the lost lives of 9-11-01 terror attac

It's raining cats and dogs over Manhattan baby ! !
Vilket busväder vi har hos oss idag, vi som hade bestämt oss för att gå runt Central Park,  men när vi vaknade ösregnade det vilket det fortfarande gör,så vi ligger fortfarande i sängen, klockan passerade just 13 och vi har ätit både frukost och lunch här:) men vi SKA göra det, vi väntar bara på lite bättre väder: p Vi har följt en del av den fyra timmar långa minnesstunden från Ground Zero och Pentagon, att det idag gått åtta år sedan terror attacken är ofattbart, man kommer alltid minnas vad man gjorde den dagen för åtta år sedan, jag minns att morfar hade hämtat mig, Pontus och hans kompis och vi hörde det på radion på väg hem, mamma och pappa var i Malaga och vi hade studiedag den dagen. Men det blev så ledsamt efter ett tag att vi orkade inte se mer. Today our thoughts go out to all who lost a loved one on this tragic day 8 years ago...
Om det inte slutar ösa ner snart så skjuter vi vår promenad på framtiden, vi äger inget paraply och ingen av oss har regnjacka så det lutar åt en heldag i sängen med home delivery och film:) Men vi deppar inte för det, ingenting är tråkigt här, inte ens dåligt väder, vi har hur mysigt som helst!
Saknar er där hemma och pappsen i Kanada!
nice
Kramar från ett regnigt NYC

Another day in paradise!

Jag finner inga ord för hur bra jag trivs här, för var dag som går känns det mer som hemma, området är bara hur mysigt som helst och vi hittar nya favvis ställen varje dag! Nu sitter vi på Barnes & Noble (en bokaffär) på 86th st. mellan 3rd ave. och Lexington ave. Starbucks cafét i källaren är en gratis wi-fi spot och eftersom vårt trådlösa i lägenheten inte kommer att fungera ordentligt förrens the cable guy kommer på måndag så passar vi på att utnyttja detta! I morse sprang vi runt Central Park Resevoir, den stora dammen i Central Park, nu kan vi knapt gå, träningsvärken har satt in och vi lär inte bli av med den i första taget:( Ikväll ska vi gå och tvätta, har hittat en laundromat ett par block från oss och i morgon är planen att vi ska gå runt HELA Central Park, det kommer ta sin lilla tid men JA vi tänker göra det! ! Vi tar med oss frukost och picknickar på vägen=)  Idag börjar New York Fashion Week i Bryant Park (Midtown, 42nd st.) och vi tänker ta oss en tur förbi under veckan men "front row seats" med våra namn på eller platser överhuvud taget kan vi nog glömma;)
Jag har köpt ett svensk Skype nummer vilket betyder att ni hemma i Sverige kan ringa det numret för vanlig taxa, precis som att ringa ett svenskt lokalsamtal helt enkelt, det nummer ni ringer då är 040 - 666 40 42. Svarar jag inte så prata bara in på telefonsvararen så ringer jag tillbaka =)
york
Detta är gatan vi bor på, bilden är tagen från hörnet York ave. och 79th st. (inte vår ingång, kommer kommer)
´
Living Loving Laughing

I'm Crazy in Love

Tredje dagen här i lägenheten redan och vi kan fortfarande inte fatta att vi är här i New York i vår alldeles egna mysiga lägenhet! Detta är surrealistiskt, det har alltid varit min dröm att bo här och nu gör jag det och jag vill inte flytta hem igen, här hör jag hemma... I'M CRAZY IN LOVE WITH THE CITY AND EVERYTHING ABOUT IT ! ! ! Igår avslutade vi dagen med lite mat shopping på K-Mart och kånkade hem det, tände ljusen vi köpt på IKEA hoppade ner i sängen slog på tv:n och käkade doritos med salsa tills vi somnade. Idag har vi gått en lååång powe walk i Central Park och gick förbi en frukt och grönsaks handlade på vägen hem och köpte en massa mumsigt! Vi åt sen en mysig frykost i soffan, All-bran med färska blåbär, jordgubbar, banan och mjölk, gottefrulle=)
Nu har vi kommit mer till rätta i lägenheten och tagit lite bilder som jag lovat att lägga upp bådefrån lägenheten och lite annat
cph
På flygplatsen med Sara innan avresa, jag till NYC och Sara till Kanada
bostad
Inflyttning, detta är vår ingång från 79th i bakgrunden
kvällenskumpa
Vi firade första kvällen när vi flyttat in med skumpa, popcorn och svensk gottis, vi sitter på golvet för att försöka förbättra vår nästan obefintliga internetuppkoppling..
ikea
meat
aurangbuss
hem
äntligen
Vi åkte till IKEA i Brooklyn och lunchade Swedish meatbaaaalls och bilden men frihetsgudinnan i bakgrunden är utsikten från IKEAs restaurang. Efter att ha spenderat ett par timmar där och skulle ta oss hem var vi helt slut bara efter att ha släpat sakerna till busshållsplatsen, men vi hade så roligt och alla andra runt om kring oss också för den delen..
gotte
det var
Morgonens frukost i soffan =)
skor
Hallen i vår lya har plats för mååånga skor:p
mysig
Skönhetssömnen får vi här
bra
och två STORA garderober, vi kan stå och gå innuti dem så vi har alltså varsin walk-in-closet..haha
fintoch spis
..
Vårt kök, matplats och hallen som leder in till köket, visst är det fint..
.
.
.
..
Badrummet och lite till, så här ser det alltså ut hos oss, vi älskar vårt crib, visst är det mysigt
Living Loving Laughing

Swedish meatballs

Phew...nu ligger vi alldeles utmattade på soffan efter en tuff dag här på andra sidan atlanten. Det känns som vi har kommit rätt på tiden för vi sov minsann till kl 06:15 idag, Joanna rusade till köket för hennes efterlängtade fruit loops...äntligen frukost liksom:) Med vårt utomordentliga läge, så nära Central Park snörade vi dojjorna och joggade en runda, vi bara njuter här, det kan inte bli bättre! Efter vår första långfrukost i lägenheten och efter att ha skrivit en inköpslista över saker vi behövde i lägenheten tog vi av mot Brooklyn och IKEA för lite shopping. Vi kom dit vid lunchtid och inledde besöket med köttbullar á la IKEA, mumma var det! Vi handlade soffbord, handdukar, påslakan, galgar, matlådor och inte att förglömma köttbullar och lingonsylt m.m. =) Så hemvägen blev tuff, som vi kämpade hit och dit med buss, upp och ner i tunnelbanan, men vi var tvugna att ta taxi sista biten vi hade ont ÖVERALLT... Nu har vi hängt in våra kläder i garderoberna, bäddat sängen, satt ljus i vart hörn och bara gottar oss i vårt nya hem! Vår super trevliga hyresvärd var här för en stund sen och satte in AC fixade en router till oss och ett par krokar så vi kan hänga upp gardinstången. Detta är bättre än vad vi båda har kunnat föreställa oss.....This IS The Time Of Our Lives! ! ! Nu ska vi vila en stund, sen tar vi grön linje no.6 (det är vår subway line) till K-Mart och ska handla mat, vi måste fylla upp med lite basics!
Ta hand om er och uppdatera mig gärna med senaste skvaller! =)
Kramar

Officially an Upper East Sider

Nu har jag på riktigt flyttat till New York, jag flög hit igår och Joanna kom ett par timmar senare och checkade in, vi var så trötta och fattade inte att vi verkligen var på plats!  Idag var det dags att bege sig ut på lägenhetsjakt, det enda av intresse just nu, så vi begav oss ut och satt efter frukost ner på ett fik och surfade runt efter potentiella lägenheter och efter ca1 timme hade vi två inbokade lägenhetsvisningar. Den första var helt ok, med en lustigkurre till hyresvärd,  men lägenheten var inget vi helst hade flyttat in i så vi satte kurs mot nästa och tro det eller ej men vi har efter mindre än ett dygn i New York flyttat in i vår söta fina lilla lägenhet på UPPER EAST SIDE ! ! ! Vi skuttar runt på moln och kan inte fatta att det gått så fort, vi tror på karman, right jojo..haha
Vi är mega hungriga och nyfikna på vårt nya hoooood..this is sooooooo exiting, så nu ska vi bege os ut på tur ! ! !
´
b.t.w.Min nya adress =)
´
536 East 79th st.
Apartment no. 2o
New York
NY 10075
U.S.A.
´
xoxo Happy Girl

RSS 2.0