Ay ay, today I’m the captain...

HAPPY HALLOWEEEEEEEN!

Jag är så glad idag att jag tog mig en hemmakväll igår, förbannade förkylning, även om det inte känns mycket bättre så är jag redo för litta buuus eller godis!?! Halloween här är absolut något ut över det vanliga och jag ser verkligen fram emot en Happy Halloween=) Nu ska vi börja fixa lite, hoppas ni har en bra alla helgons helg där hemma, ta hand om er!


Captivating Captain

Halloweenhelgen är i full gång och i morgon ska vi klä ut oss i våra nyligen inhandlade kostymer, så jädrans svårt det var att välja, Joanna och Sanna var ute i god tid dem och köpte sina redan förra veckan men jag som alltid lyckas skjuta allt till sista minuten vandrade igår runt i tre timmar för att hitta något att ha på mig...Det slutade med att jag ska vara Captivating Captain, Joanna ska vara Rebellious Referee och sanna som Honey Bear! Visst låter det så otroligt övertygande men det återstår att se hur detta ska sluta...haha I New York hålls årligen en Halloween parad där alla som är utklädda får var med, det ska tydligen vara ett av årets mest spektakulära event här i stan.
Idag MÅSTE jag läsa läsa läsa, jag har två midterms och 3 inlämningar nästa vecka! Vill försöka hinna klart allt till på onsdag, då kommer mamma min och hälsar på, ska bli supermysigt med mamma-dotter helg i NYC!
Det är jätteroligt att se att jag inte bara skriver för mig själv utan att jag faktiskt har en hel drös trogna läsare, wihooo;)! Jag skriver om min tid och mina upplevelser här i New York, håller er uppdaterade om min tillvaro, det hade varit kul att höra om vad som händer i er tillvaro där hemma eller vart ni än befinner er, så ni får ni gärna skicka ett mail till mig och gärna fullt massa goijsit skvaller, jag vet ju att Helsingborg skulle behöva sin egen bilaga till Se & Hör så något måste man ju ha missat:p!!
[email protected]
KRAMAR

Världens bästa vecka med världens bästa vänner

Nu har snart hela 9 dagar gått och det är dags för A-C och Hanna att åka hem, det har varit så himla kul att ha dem på besök, vi har hittat på en massa roliga saker. I lördags tog vi det ganska lugnt och det spöregnade så vi promenerade bara runt på UES och fikade på Yorkville Creperie och hade det mys. På kvällen hade vi liten svenskfest här i lägenheten och det blev ett jädrans holabalouuu... I söndags var vi inte på topp men tog oss trots det ner till Pastis i Meatpacking och brunchade, men blev inte så långvariga därefter, promenerade runt i de mysiga kvarteren men konstaterade att det var i sängen vi skulle spendera dagen så vi åkte hem och hade en oerhört lugn kväll. I måndags han vi med lite sevärdheter downtown och igår var det Anna-Carins födelsedag, det firade vi med pompa och ståt! Vi väckte henne med skönsång på sängen och åt sedan frukost på Alice Tea Cup, vi var senare bokad på en Sex and The City Tour där de visade alla hotspots från serien och filmen, tjejigt värre=) efter det tog vi taxi hem och fixade inför kvällen! Vi begav oss ut från lägenheten och skulle ta en taxi trodde A-C men det kom då en vit limmo och vi sa till henne att här kommer vårt åk.. haha, ja tänk om det vore så, sa hon! Men det var vår present till henne wihooo, vi åkte runt Manhattan och drack gott innan chauffören släppte av oss på Plaza för en drink och senare gick vi till Tao för middag och vidare ut i New York Natten och dansade till våra små fossingar inte orkade mer! What a night!
Bilder från veckan som gått...
Lördag
Söndag
Måndag
Tisdag - Akis B-day
Kramar på er där hemma saknar er!

De tre musketöserna på vift

I onsdags kom A-C och Hanna från Sverige och ska stanna tills nästa torsdag, verkligen superkul! Eftermiddagen då de kom tog vi det ganska lugnt och promenerade runt i området för att visa dem! Igår torsdag vaknade de två med tuppen och vi var ute på språng redan tidigt på morgonen! Vi promenerade ner till Alice Tea Cup och åt frukost, jag var dessvärre senare tvungen att gå till skolan för ett par lektioner och då skenade tjejerna till shoppingen i midtown, när jag senare mötte upp sen 4 timmar senare hade de avverkat två affärer och var inne på sin tredje, turistkassan lär inte hålle särskillt länge i det tempot ladies! ! ! Senare åkte vi ner till Greenwich Village och gick på Sweetiepie och fikade och hade senare en lugn kväll hemma i lägenheten, tjejerna var jet lag så det står härliga till och vi skulle upp tidigt idag för att åka till Woodburry Premium Outlet...och vilken dag det varit... började med att vi var lite smått stressade och när vi väl står och väntar på bussen visar det sig att vi står på fel sida av korsningen så bussen kör förbi oss och stannar istället 50m förbi korsningen varpå vi börjar rusa efter med får rött på övergångsstället, herregud tänkte vi och kunde inte göra annat än att vänta på "grönt" ljus men innan det hinner bli grönt ljug så kör bussen ifrån oss (viktigt att tillägga är att den bussen avgår endast EN gång från east side locations vilket vi köpt biljetter till) vi börjar sen att springa i hopp om att komma ifatt den,och ger minsann inte upp, inser snart att det är omöjligt att hinna ifatt den...då vinkar vi fort fort in en taxi, hoppar in och säger som i filmerna, -"follow that bus(car)" och taxichaffisen kör som en galning och hinner upp bussen, då det blir rödljus hoppar vi av en bit framför bussen och viftar febrilt med våra biljetter, tack och lov så körde han in till kanten så att vi kunde gå ombord, phew
Vi har haft en riktigt härlig dag med massor av shopping, jag har däremot fått lite ont i halsen...IGEN och min fot är kass IGEN, på vägen hem blev akiskakis dålig och vi som egentligen planerat att gå ut, tar igen oss och sparar krafterna till imorgon, då går vi aaaaaall in!
Turisten och studenten

De tre Musketöserna återförenas

Goooooood morning everyone, today is a wonderful extraordinary absolutely fabulous day, a bit hung over though but I'll definitely manage =)
Nu är det bara timmar tills Hanna och Anna-Carin kommer närmare bestämt 7 stycken, längtar som ett barn efter tomten på julafton, wiehooo! ! ! Måste hinna med lite plugg innan dock, kommer troligen bli lite av den varan de kommande åtta dagarna... Handla lite gotte till tjejerna, viiiin är nice efter en hel dags flygning!
Igår hade vi prov i skolan, det var ganska lätt och jag var klar fort, sen satt jag kvar på skolan och skrev på en essay innan min nästa föreläsning och stannade sen även efter, produktiv dag minst sagt. På vägen hem råkade jag trilla in på The Little Shoe Box (en helt underbar skoaffär alldeles för nära oss) och blev förälskad i ett par svarta helt fantastiska over-the-knee svarta skinn stövletter, märk väl, jag köpte dem inte!! Fick sen bråttom hem för att  hinna med allt jag skulle och hade lovat mig själv att göra, innan jag var tvungen att göra mig i ordning inför kvällen. Igår hade jag bestämt med Kristine från min klass på CBS i Köpenhamn, som nu läser vid NYU här i NYC, att vi skulle gå ut. Det slutade med att vi satt 12 tjejer på restaurang Paradou i Meatpacking, så trevlig sammanslutning verkligen! Det var dessutom Dragqueen Dirty Bingo-night vilket det tydligen är där varje tisdag, superfestlig idé, där priserna var sexleksaker i alla dess färger och former bokstavligt talat..haha! ! ! det var en minst sagt underhållande tillställning, sjukt kul! En trerätters god middag serverades och bara bubbel all through the night, vi tackar Jenn ifer för det och gick sen vidare till klubben Tenjune där ett bord med mera bubbel väntade. Lustigt var det att just igår natt så var svenska Idol Agnes där och uppträdde, hon är väldigt talangfull och som svensk så kände jag mig lite stolt, megatööönten Lisette! Sammantaget en riktigt lyckad kväll, thank you girls!
När jag kom hem aningen pickalurvig ringde jag till A-C och Hannisen som satt på arlanda och skulle äta frukost, önskade dem en trevlig resa och somnade sedan fortare än kvickt på kudden!
Nu har jag miljarder sysslor att uträtta, måste rusa, askungen melodin hade passat ypperligt applicerad på min dag...
KRAMAR!

Fukost i sängen!

Klockan är bara 07:35 och jag har redan hunnit plugga, prata med pappa och Hanna och ätit frulle i sängen, så NICE, fick dock göra den själv:( Nu ska jag läsa lite till och sen bege mig till skolan och skriva prov. Sen blir det till att bege sig till gymmet och även städa lägenheten lite inför besöket som kommer i morgon=) Måste idag också bestämma mig för vad jag ska vara på Halloween, hej beslutsångest, alltid lika kul, finns miljarder kostymer att välja på.. someone please help me out here... (http://www.buycostumes.com/)
LLL

Nu har kylan kommit hit

Bzzzzz its chilly....vi som har haft kanonväder med sol och värme i stort sätt sen vi kom i början av september men nu är hösten och kylan här, bara 4 grader och ösregn idag och vi tänker INTE lämna lägenheten mer än nödvändigt! Igår var jag i skolan hela dagen, trivs verkligen och har en helg fylld av läsning och plugg inför exam på tisdag, nice! Så helgen är tänkt att bli en städad en med hemlagad mysmiddag och bio, måste hålla oss lugna tills tjejerna kommer nästa vecka, spara på krafterna, återkommer med hur det går med det...
Ha en trevlig fredagskväll Sverige!
KRAMAR

Love the life that I live

Jag är förkyld, har så mycket att läsa och ett paper som ska in i morgon, kan det bli bättre!? Jag tror inte det, läste precis Elins inlägg om hur livet är så underbart hur lyckligt lottad man är och jag kan inte annat än att instämma! Jag njuter av varje sekund och kommer för alltid vara glad att jag tog chansen att komma hit! Livet är en fest och likaså är New York...varje dag! Om EXAKT EXAKT en vecka NU 15:25 landar Hanna och Anna-Carin på JFK, wihoo vad jag längtar, kan tro det kommer bli en veckas galenskap när de tre Musketöserna ska ut på vift! Buckle up ladies! ! !
KRAM KRAM KRAMAR FRÅN LYCKLIGASTE LISETTAN I VÄRLDEN

Six Flags

Liseberg släng dig i väggen...idag har vi varit på nöjesfältet Six Flags med "The Brooklyn Guys" Brian och David, trots att de två var riktiga kärringar och mest stod, höll våra väskor och tittade på så hade jag, Joanna och Sanna superkul, fullkomligt ÄLSKAR nöjesfält, blir som ett litet barn igen, ack så lätt allt var när man var liten. Vi har varit där hela dagen och det börjar bli riktigt kallt här över, så nu har vi kokat te och kommer troligen slockna vilken sekund som helst. Godmorgon Sverige och hoppas ni får en toppentisdag!


Hahaha...det ska USA till att behöva sätte upp rekommendationer som dessa
Bästa åket!
Amerikanskt original på nöjesfält, sorgligare än så här kan det knappast bli...
LLL

Helgen i Bilder

Det har varit en helt fantaktiskt kul helg här i New York tillsammans med Elin, vi har hunnit med en massa kuliga saker och jag hoppas att hon hinner komma hit en gång till innan terminen är över! Igår var vi inte på topp, gick mest runt, var på wall st., Battery Park och bara njöt av oktobersolen! Kvällen blev ännu en lyckad en, åkte till sanna ocg killarna först och fortsatte senare mot Meatpacking! Elin ska åka om tre timmar men vi ska hinna med en liten promenad i Central Park först. Inte alls sugen på att skriva så det blir bilder från helgen(läs de nerifrån upp blidde lite fel)!
Bilder säger mer än 1000 ord, denna säger ALLT om helgen..
KRAMAR

Literally Living Loving Laughing

This is the time of my life, jag har bara så kul i den här staden, life is so treating me good right now (peppar, peppar) Igår började vi dagen med brunch på Pastis (http://www.pastisny.com/), i meatpacking district, jag har så länge velat göra det och vi var verkligen inte besvikna, en franskinspirerad restaurang väl värt ett besök. Vi strosade rundor i meatpacking och sedan vidare mot Greenwich Village och efter det in i Soho. I  Greenwich Village hittade vi sötaste "prinsess cafét" som hette Sweetiepie (http://www.sweetiepierestaurant.com/), så söttigt, och vi var ju bara tvungna att gå in, ni kommer förstå, bilderna beskriver det bra:) Det var vi och de andra femåringarna som fascinerades av det i allra högsta grad! Vi gick bara runt och njöt av lower west side hela dagen, vi gick typ femtontusenmiljoner mil och när klockan närmade sig 18 konstaterade vi för det första var våra fötter hade lagt av för dagen, vi hade bara ätit brunchen på Pastis och milkshake på Sweetiepie så huvudet var där inte mycket vett kvar i vid det laget heller, vi kilade in på Dean & Deluca (delikatesstjolahoppsan) köpte ost, kex päron, oliver och begav oss hemmåt. Väl hemma dukade vi upp ostbricka och korkade upp vinet och gjorde oss redo för en utekväll. Joanna var i skolan och mötte upp oss på Plaza Hotel där vi tog en drink på The Oak Room (http://www.oakroomny.com/media/oakroom.html), sååå himla mysigt. Sen hade jag bokat bord på Tao (http://www.taorestaurant.com/) vart vi tog oss sen, där mötte även Sanna upp, vilket ställe det är alltså, ETT MÅSTE i restaurangbesök då man besöker NYC, helt klart! Dansade på revel och rooftop hela natten i meatpacking, ÄLSKAR NEW YORK! Gårdagen var bara den bästa! De andra sussar fortfarande och jag ska nog också krypa ner under täcket igen! För övrigt så har jag troligen fått en inflamation pga överanträngning i min hälsena, måste få det kollat, ser inte klokt ut=(. Sen så har jag äntligen hittat (i alla fall tillfälligt) boende i KBH när jag kommer hem i Januari, jag ska bo i Elins lägenhet, me happy happy!
LLL

Lååång dag...

Igår kom Elin=) vi skulle som planerat ut och äta en bit men hennes flyg var försenat och hon kom inte förrens ganska sent så vi kokade te och stannade hemma och shitchattade i timmar.. Idag gick vi upp tidigt tidigt för att ta oss ner mot skolan för jag har haft classes hela dagen. Vi gick i ett kallt men soligt och vackert NYC neråt midtown, köpte bagel och kaffe á la New York, elin fotograferade som en galning och var exalterad över att vara här och jag är så glad att hon är här=) När jag gick på min första lektion gick Elin och upptäckte midtown och när jag slutade första lektionen och hade två timmars ledigt innan nästa så klämde vi in lite uppvärmnings-såpping inför den kommande helgen;) och när jag fortsatte mot nästa lektion så shoppade Elin vidare... Ikväll mötte vi upp med Elins roomie hemma i KBH Swati och hennes vänner, hon har som en av få lyckligt lottade fått Internship på UN, aningen avundsjuk, verkligen något jag hade kunnat tänka mig. Vi gick till Hell's Kitchen och åt på en supermysig Italiensk restaurang och var senare medbjudna av Swati på stand up comedy. Det var så himla kul, det är en show som går en gång i månaden och det är två tjejer som håller i det, varje gång är det ett nytt tema som kretsar kring förhållanden och tabu av olika slag, de bjuder varje gång in kända New York profiler som ska berätta en personlig historia om dagens ämne och dagens ämna var porr, herregyyd...strippklubb i fredags och detta idag, i morgon går vi till kyrkan;) Vi är så trötta efter en lååång lååång dag och imorgon är en ny som troligtvis kommer bli ännu längre så nu hoppar vi i säng, sussa sött!
Fint besök kräver fin säng, luftmadrass och sammetstäcke...lyxigt värre!
Frulle
Min favoritplast i NYC - Grand Central Station
Bryant Park
Alla var vi Elins bärhjälp=)
KRAMAR

Finbesök från North Carolina!

Tudeluu ! !
Idag är jag helt slut, lite skallebank på det och horisontellt läge är det enda som gäller! Igår kväll var vi ute och åt med några svenska killar som vi pluggar tillsammans med och som Sanna flyttade in till igår. De bor på East Village och det verkade vara ett jättetrevligt område! Vi åt på något spanskt ställe, gick sen hem till dem och drack ett par vinare och begav oss sen vidare för en drink och därefter till en klubb som heter Greenhouse (http://www.greenhouseusa.com/), riktigt nice klubb downtown i SoHo, jag hade verkligen en jättekul kväll. Värre var det att komma upp i morse, började klockan 9 och var inte i toppform, som om inte det skulle vara nog så hade vi quiz och den där satkärringen till professor idag, som jag längtade efter att få hoppa ner under täcket igen när jag satt där och led! Efteråt gick jag och Joanna till K-mart och köpte en luftmadrass till alla som kommer och besöker oss under de kommande månaderna. Första besöket kommer ju som sagt tidigare faktiskt idag! När vi kom in på K-mart möttes vi av JULEN, ja ALLT julpynt var framplockat och vi två som älskar allt vad jul heter fick hålla oss i skinnet, annars hade vi säker kommit hem med både julgranskulor, blinkande lampor och röda julrosetter i mängder;)
Nu ska jag sova ett par timmar, leta musikalbiljetter,städa lite och sen bege mig ut och bunkra upp med några vinare och lite smått & gott inför helgen=)
Yeyyyy snart kommer Ellan och ikväll blir det Ladies night på Brother Jimmys, nice!
Julstämning i 25 graders värme?!?
KRAMAR

Uppdatera bloggen, check

Nu var det alltså allt för länge sedan jag uppdaterade, jag trodde inte det här med bloggandet skulle bli så ångestframkallande, en kul grej bara, men nu sitter jag här stressad över att jag inte skrivit på så himla länge, närmare bestämt FÖRRA söndagen ujujuj...8 hela dagar! Så nu ska jag försöka fatta mig kort och berätta om den senaste veckans upptåg och ladda upp lite bilder från de senaste veckorna...
Vill börja med att säga att jag blev så glad i lördags då jag öppnade postlådan och där ligger ett vykort till mig från Köpenhamn, Karolin du är så härlig,  du gjorde min dag, hoppade runt som ett barn på julafton, inte varje dag jag får post! Och handskrivna brev/kort är verkligen det bästa som finns, kan inte bli mer personligt!
Förra måndagen började jag skolan, 900 nya elever samlades och lyssnade på entusiastiska professorer á la USA... goodness gracious vad de kan snacka! Det var en kul dag och vi avslutade med att gå och dricka sangritas, vi hamnade därefter på Brother Jimmys och var hemma allt för sent, första skoldagen väntade ju på tisdagen och jag började redan klockan 9:00, varför gör vi så mot oss själva! Första kursen var small business management och professorn var bara så lustig, då var jag trött  men tro det eller ej nu längtar jag till hans föreläsningar, underhållande stund på tisdags och torsdags förmiddagar! Resten av veckan var mest skola och träning.
På fredagen hade jag bestämt med Siri att vi skulle ses för ett glas vin innan de andra mötte upp oss för middag. Det började lite olustigt då när vi står och ska beställa att Siri blivit av med sin plånbok=( stackars Siri, så vi fick istället börja ringa och spärra kort o.s.v. Men det löste vi fort och då hade Joanna och sanna kommit så vi satte oss på ett ställe vid Grand Central, mkt trevligt. Vi tog sen en gul ner till Les Halles i Financial District (där vi dansade på baren för ett par veckor sedan). Där åt vi god middag och sliskiga drinkar. Vi var senare medbjudna på ett bachelorparty och gick på strippklubb...ojoj det var en underlig upplevelse och jag kände mig stundtals aningen obekväm, men vi tog oss igenom det också, erfarenhet är bra! Lördagen spenderade jag och Sanna på Yorkville Creperie, det var meningen vi skulle läsa men ack så lite vi fick gjort....INGENTING! Så vi gick och köpte vin istället och begav oss hemmåt för att starta lördagskvällen. Vi skulle på svensk/norsk-klassfest senare och även det blev en lyckad kväll. Vi var först hemma hos två norska tjejer som även de pluggar på CBS, Bettina och Eva två supersöta tjejer! Vi åkte till sen tillsammand för att möta upp fler norrmän i Brooklyn på Surfbar, för övrigt fullt med sand på golvet och ni som känner mig väl vet ju vad jag tycker om sand mellan tårna....don't get me started!!! Jag var så lycklig när det var dags att bege sig in mot meatpacking district och dansade till GAMMLA goooodingar hela natten lång! Igår söndag gjorde jag och sanna ytterligare ett försök med att få undanstökat vår läxa till idag men ush så trögt det gick så vi gick och åt indisk söndagsmiddag istället, gotti gott gott:) Nu ska jag snart sluta för idag har det inte hänt så mycket, förutom att jag inte står ut med professorn vi har i international marketing på måndagar, jag ogillar väldigt få människor men den här tanten går mig på nerverna, finns inte ord för att beskriva hur jag känner..eller allt för många!
Igår bokade jag biljett till Chapel Hill, North Caolina, jag åker den 20:e november för att hälsa på tudisen Elin, Niclas Rafael och de andra CBS:arna över en helg, ska bli så himla kul att se hur de har det! På onsdag kommer Elin hit och hälsar på mig, så helgen blir fullspäckad med sightseeing, vin, shopping, musikal och mysis!
Nu har jag varit och tränat och ska plugga ett par timmar till, jag LOVAR att det inte ska gå lika lång tid innan jag uppdaterar igen!
Har saknat hem lite extra de senaste dagarna, saknar dig mamma, pappa, Pontus, mormor, morfar, farmor där hemma jätte mycket! ..och mina bästaste vänner utspridda lite här och var, ni vet precis vilka ni är och hur mycket ni betyder för mig!
Picture time
Vinleveransen kom samtidigt som oss till middagen hos Horacio förra fredagen, det är vad vi kallar perfect timing
Diverse bilder från middagen och inte att förglömma cd spelaren sanna hittade på vägen:)
Intro day
Mys på vårt fik, de har världens godaste crepes, yum yum
Monday is funday with sangritas
Fredagen
..och lördagen

STORA KRAMAR FRÅN DET STORA LANDET PÅ ANDRA SIDAN ATLANTEN

RSS 2.0