Det doftar jul i vårt hus

Dagen har varit såå lugn, jag och Joanna har inte gjort många knop, härligt! Meckat lite i lägenheten och varit på bio (såg precious, den är verkligen sevärd, vi satt och grät ikapp med alla andra i salongen), gått en promenad i vårt hoooood och tittat på allt julpynt! De har börjat sälja julgranar i vart enda gatuhörn och det doftar så gott....JUUUUUUL! ! ! Vi träffade en snäll tant som säljer juleträd ganska så nära oss och hon gav oss en bit stubbe som vi har ställt i vår fönsterkarm, den sprider juledoft i hela lägenheten, vi är båda sånna suckers för julen, helt klart den bästa högtiden! Joanna har även köpt fönsterdeckorationer som hon pyntat med! I morgon är det första advent och vi ska först gå till kyrkan, amen, och lyssna på kören och sen till Bryant Parks julmarknad...får hålla till godo med den när man inte kan gå på Helsingborgs julmarknad;)! Ha en mysig första advent ! ! !
Btw, helt sjukt att om tre veckor så är jag tillbaka i Sverige, ska bli jätteroligt att träffa er, familj och vänner, saknar er jättemegasupermycket! Men tanken på att inte längre bo i New York är skrämmande, jag känner mig så hemma här...
JULEKRAMAR

Happy Thanksgiving!

Det har varit några minst sagt intensiva dagar...Thanksgivingledigheten har varit fullspäckad och julstämningen är definitivt kommen till New York City, här är otroligt vackert runt om i staden! I Onsdags tränade jag och mötte sen upp Carro för lunch, senare träffade jag Siri i midtown och vi promenerade runt, satt ner för en kopp kaffe och struttade rundor i butiker tills vi senare fick bråttom hem till mig för att hämta upp lite saker, på väg hem handlade vi till köttbullemiddagen vi skulle ha hemma hos Siri senare, det blev så lyckat! Vi satt uppe allt för länge och bara snackade en massa strunt och fick bara sovit 4 timmar innan vi skulle upp för att hinna ner till Macy's Thanksgiving Parade, det var så löjligt mycket folk, 3 miljoner människor tar sig till NYC för att titta på paraden... Sen åkte vi hem till en av Siris vänner och hennes familj för Thanksgivingmys, det var så himla trevligt, vi lagade mat tillsammans, promenerade, lyssnade på myspysig julmusik och bara njöt=) Vi var så trötta när vi kom hem att vi tog oss en nap innan de andra tjejerna kom och vi sved om inför kvällen och så kul vi hade det, dansade tills mina små fossingar inte ville vara med längre! Igår åkte jag upp till Sirran  för att hämta mina saker, vi gick till Salvatores och ett litet typiskt Svenskt fik innan vi åkte ner till mig och fick pluggat lite. Blev en superlugn kväll igår och det var skönt, för i morgon kommer Matilda och lillasyster Amanda på besök, de ska stanna tills på onsdag då min kusin Amanda kommer och stannar tills den 8:e! Har en super rolig vecka framför mig, tjohoooo!
Picture time
Julfint i Bronx
Subway fun
Carro och ryggan:p
Vi tappade bort Carro en stund och hittade henne senare dansandes på en av högtalarna längre bort, CH goes NYC...
Fredagsfika i Bronx

En underbar helg i Chapel Hill

I fredags åkte jag till North Carolina och Chapel Hill för att hälsa på Elin & Co. Det blev en helt underbar helg, jag kom tidigt i fredagsmorse och vi begav oss ut för en joggingtur i solskenet runt UNC campus, träffade sen Nic och Raffa för lunch och hade en så härlig dag! På kvällen hade Tudan Elin bjudit in en hel drös classmates till mig från CBS till middag på top of the hill, så gulligt! Vi hade en helkväll på Frankin street, so nice! Lördagen blev lugn, brunchade tillsammans Elin, Carro, Raffa och Nic, promenerade, sov en lur och avslutade med en trevlig middag, har varit så härligt att komma ifrån NYC och stressen ett par dagar! Skulle flyga hem igår kl fem och allt gick bra tills vi var 10 min in i flighten och piloten kommer med att anouncement att vi måste vända om och nödlanda på Railegh Durham för att de lyckas inte tryck utjämna och har fått ett meddelande om att en av cargo dörrarna inte var stängda, så bra då...men två timmar senare var vi i luften igen och lyckades ta oss hela vägen till New York! Idag är jag trött och ligger mest och försöker plugga lite, ska ut och fixa lite saker och sen iväg och träna, nog med amerikanisering för min del! Lite bilder från helgen i NC
Goa CBS:are
Svenja, Elin, Carl-Hampus och Felix
Nilliz, Victor, Raffa och Johan
Sockersöta Lotto =)
I just love it girls!
Nicke och hans snuggie, haha så söööt
Här bor krispiga Carroooooo.....
Hoppas ni har där hemma, jag saknar massor!

New York Rangers i Madison Square Garden

Matchen igår var jätte spännande, men precis som sist jag såg dem spela så blev det förlust för Rangers 2-4! Damn you Lundquist, 4 insläppta mål fick vi utstå och endast två lyckades Rangers själva göra.. Trots det hade vi en superrolig kväll, var rediga Rangers supporter nördar i full utstyrsel, drack frozen margaritas och tittade på lustiga amerikanare äta greasy american fast food i mängder, en del verkade snarare vara där för den aktiviteten, omg! Vi fick till och med se de stora busarna kramas våldsamt, publiken och båda lagen hejade ivrigt på fighten och domarna fick snart avbryta kramkalaset!
Idag vart jag lite trött när jag vaknade och ajaj i mina ben, skridskoåkningen i måndags har gett mig sån träningvärk, nice! Åt gröt till frukost, hör och häpna! Imponerade, jag tror det ja, äntligen har jag lärt mig äta gröt och tycka om det! ! !  Idag ska jag göra tråkiga men nödvändiga saker som att tvätta, handla och packa! För på fredag åker jag till North Carolina och Chapel Hill och besöker Elin, Niclas, Rafael och en massa andra CBS:are och Carro som jag aldrig träffat men jag gillar henne redan! Det ska bli jätteroligt, ska få testa på det "riktiga" universitetslivet har Elin lovat, wihooooo;)
Och så min mumsmumsiga gröt frulle i morse...
KRAMAR

Ny vecka, nya äventyr

Helgen var superbra, jag sov hos Sirran i Bronx både fredag och lördag, vi hade en superkulig helg! I lördags skulle jag ju laga middag, gjorde angus beef med rostade rotfrukter med b-sås, och Siri tyckte det var gotti gott gott, bra betyg till mästerkocken moi! Vi begav oss ut på en dundrans runda sen, vi var i Meatpacking på ett par barer, i East Village och efter det vidare mot West village..sen vart det subway upp till Bronx och natti natti! Söndagen var händelserik den med, tränade och mötte på eftermiddagen upp Emelie i min klass för lite skrillor i Central Park, det var fullt med folk en solig och 18 grader varm underbar söndag, hur har ni det där hemma btw?! Sorry, vet att ni har det tufft;) Vi åt middag på Upper West Side senare och när kvällen kom var jag så trött och somnade jätte tidigt! I går var jag uppe i ottan, gick till central Park och åkte skridskor kl 07:00, phew men det var så kul, saknar isen! Från klockan 06:00-10:00 så kan man om man vill komma och åka då det är väldigt få åkare på isen, jättekul! Sofie, om du kommer hit en dag i december och hälsar på oss så måste vi göra det! Idag skulle jag har prov i skolan men läraren hade glömt att kopiera upp provet, så tradit att ha det kvar.. Nu ska jag iväg och träna och sen i kväll ska jag Sanna och hennes pojkvän gå och se New York Rangers mot Washington Capitals i Madison Square Garden, ska bli såååååå roligt =)
Go Rangers:)

Lizzie in the Bronx

Torsdagen tog slut och helgen kom, I made it! ! ! Igår pluggade jag hela dagen, fick gjort massor, var ute och sprang i Central Park en runda och var supernöjd med dagen! Jag åkte senare upp till Siri på 242:e gatan i Bronx eller Riverdale som området hon bor i heter! Jätte charmigt område verkligen! Siri visade mig skolan och vi gick sen ut och åt tillsammans med en av hennes rumskompisar Malin, på en italiensk restaurang, vi tog sen en kaffe på SB och skulle efter det kolla på film men var så trötta att vi somnade istället, blev en lugn fredag! I morse gick vi en lång promenad i regniga Riverdale och kollade på de fina husen, superfint där uppe, vem vill inte bo i The Bronx, jag vill! I kväll ska jag laga mat till Sirran och mig och sen får vi se vad vi hittar på. Dags för mästerkocken?! att se vad hon kan koka ihop...
Vårt försök till fredagens filmmys

Later

Jag vill inte...

Gå och lägga sig igen och vakna fredag morgon....jaaaaaaa  tack! Jag känner inte alls för torsdag den här veckan! Har presentation och inlämning idag och har varit uppe i omgångar sen kl 06:00 men det känns inte bättre för det och måste gå till skoan om en halvtimme, wish me luck!

Mamma på besök!

Nu var det ännu en gång länge sen jag skrev på bloggisen! Mamma kom i onsdags och vi har haft en supermysig helg! I torsdags gick vi upp supertidigt och gick ut och promenerade ner mot midtown och skolan, åt frulle på ett franskt litet hak! Sen hade jag lektioner och en midterm, den gick sådär, sen hade jag ytterligare en midterm på min kvällslektion  så jag och motti satte oss och fikade så jag fick pluggat lite innan, den gick lite bättre! Fredagen var vi ute och shoppade hela dagen och träffade minsann Jamie Oliver och fick böcker signerade, han är en liten sötnos, sååå charmig;) Lördagen började vi i solskenet i Soho och strosade rundor, gick bort i West Village och vidare upp till midtown för att köpa musikalbiljetter, vi såg Rock of Ages, så sjukt bra, 80-tals rock klassiker i musikalformat, absolut sevärd! Söndagen var så härlig, vi promenerade i 20 gradiga supersooooliga Central Park hela förmiddagen och åt brunch på The Boathouse (för alla SATC fans; det är där Carrie och Mr Big trillar i sjön) ett fantastiskt ställe för brunch, på eftermiddagen var jag på lusseträning och Motti jag och Joanna avslutade sen med home delivery i soffan med World Tour of Skåne på youtube:p Måndag idag och vi inledde dagen med en härlig powerwalk i Central Park och har sen bara njutit av det UNDERBARA novembervädret här i NYC, kan ni förstå, 9:e november, över 20 grader och sol här, i kväll åkte vi ner till Times Square, I'm lovin' it ! ! !
Glömde nästan...har även bokat hemresa och kommer hem innan jul, ska bli så otroligt mysigt, åker den 19:e december från NYC och landar 12:00 på Kastrup den 20:e december =)
Lite bilder från Halloween och mammas besök
and the list goes on and on and on...what a nite
Mummy på besök
Mamma kunde inte låte bli att skutta av glädje, för många dagar hemifrån är tungt så vi gjorde ett studiebesök på IKEA Brooklyn...så här lycklig var mammsen!
Mayor Bloombergs recidence 79th st, trevliga grannar alltså;)
KRAMAR

Like my new look?!

Vad tycks om min blogg? Tänk jag har gjort det helt själv, legat och meckat med det hela kvällen, är lite stolt över mig själv faktiskt, värsta datanöööörden, man kan till och med se vad klockan är, waoowaooowaaaooo! !
Natti natt natt

Sömnlös=(

Buhuuu jag kan bannemig inte somna, jag har läst bok, ätit banan, druckit varm mjölk, gjort sit-ups...inget, absolut inget verkar fungera, klockan är nu 03:29 och inte en blund, vad är problemet woaaaa... kommer va jätte jätte jätte trött i morgon, bra start på veckan där lisette, duktig kicka...

Halloweeeen over here is just awesome

Varför någonsin igen spendera Halloween i Sverige, finns inget som talar för det, gårdagen var så sjuuuk, alla, verkligen alla är utklädda vart man än går i hela stan, glada, vänliga och många väldigt kusliga! Igår var det 20 grader varmt i New York, hög fuktighet och lite regn, vi gick från bar till bar, såg på paraden, gick till restaurang Da Andrea och åt, vidare på vår lilla barrunda och dansade sen på Sin Sin tills vi konstaterade att det var dags att bege sig hemåt, hade fått megablåsor på fötterna och var så lycklig att jag hade med mig mina convisar i väskan, alltid redo!!
Har totalt glömt att berätta men vi har ju sedan vi kom hit sagt att vi ska gå på svenska kyrkans luciatåg den 12 december, men jag ska faktiskt vara med, första träningen i eftermiddag.:)Alla vet hur mycket jag tycker om julen och framförallt Lucia, hög mysfaktor där. Särskillt sen 2003...Hanna Elin och Emily ni vet precis vad jag menar och kommer aldrig att glömma, we rocked! MEN så klart så har jag gått och blivit hes yey, toppen verkligen, dricker te och myser i soffan för att kurera mig!
Bilder från igår kommer så fort jag hittar mojängen till minneskorten!
KRAMAR

RSS 2.0