Lisettes Lovely Locations

Har under tiden här i New York upplevt så otroligt mycket att jag knappt kan sammanfatta det själv, men jag skulle ändå vilja dela med mig och tipsa om mina smultronställen i det stora äpplet. Så när du åker hit, med eller utan mig ;), kan uppleva det på samma sätt som jag gjort…

Fik

Alice Tea Cup - http://www.alicesteacup.com/

Alice Tea Cup är det ställe som ligger mig och Joanna varmast om hjärtat. Det var på morgonen den 7:e september då två vilsna svenskor jetlagged, hemlösa och hungriga begav sig ut på den stora ön Manhattan då hon visade sig, vår förtrollande Alice. Vi drack te, åt scones och kände hopp om dagen, några timmar senare hade vår misär förtrollats till total lycka och vi hade hittat hem, hem till vår lägenhet på 79th. Nu på lördag ska vi avsluta detta äventyr precis som vi började det med te scones och ett tillägg av en bubblig mimosa eller två på vårt älskade Alice Tea Cup.

156 East 64th street (between Lexington ave. & 3rd st)

Sweetiepie - http://www.sweetiepierestaurant.com/

Detta fik upptäckte jag och Elin tillsammans en dag i Greenwich Village, det är som ett sött litet prinsess-fik i rosa 80-tals tappning.

19 Greenwich Avenue (between Christopher and 10th)

 

Yorkville Creperie - http://www.yorkvillecreperienyc.com/

Vårt alldeles egna Central Perk, letar man efter fik med hög mysfaktor ska man definitivt besöka Yorkville Creperie och många av våra besökare kan intyga att deras crepes är något utöver det vanliga.

1586 York Avenue (between 83rd & 84th st.)

 

Magnolia Bakery - http://www.magnoliabakery.com/

Alla Sex And the City fan, detta är cup cake stället som Carrie och Miranda besöker i avsnittet där Carrie berättar om sitt nya offer och allas vår Aidan. Men det är litet och man måste ha tålamod, det är alltid fullt med folk både i och utanför det söta lilla bageriet. Området är även ett av mina favoriter på Manhattan.

401 Bleeker Street

Lilly O’Brians - http://www.lilyobriens.ie/

Bitande kyla o ett soligt New York, vad passar då inte bättre än en varm choklad mitt i Manhattans hjärta midtown. Här ska ni beställa ”The Lilly O’brian”, men jag lovar att ni inte blir besvikna vad ni än väljer.

36 West 40th Street (Bryant Park)

 

Fika - http://fikanyc.com/

Sugen på något svenskt i New York, gå till Fika, de har allt från Löfbergs kaffe, Toast Skagen och Kötbullar till Negerbullar, Hallongrottor och drömmar. Det finns numera tre locations på Manhattan

41w 58th street (between 5th & 6th ave.)

 

några andra tips värda ett besök…

Billy’s Bakery - http://www.billysbakerynyc.com/

184 9th Avenue
(between 21st & 22nd St.)

 

Café Habana - http://www.cafehabana.com/

17 Prince Street at Elizabeth Street

 

Brunch

Boathouse - http://www.thecentralparkboathouse.com/

Inget går upp mot en brunch på the Boathouse, så harmoniskt och avkopplande. Även detta är en SATC hot spot och hit måste man om man är i NYC, så våga inte komma hem utan att ha besökt Boathouse!

Beläget i Central Park

Pastis - http://www.pastisny.com/

Ute efter lite celeb-spotting så ska tydligten Pastis vara bra, trots det har vi inte sett en enda då vi varit där. Ett franskt ställe i trendiga Meatpacking District.

Little west 12th st and 9th Avenue

Le Pain Quotidien - http://www.lepainquotidien.com/

Frukost lunch eller bara ett kaffestopp, ännu ett franskt ställe, med endast organiska varor, inredda i enligt mig lite Amish stil och jag bara älskar det, det finns beläget på hur många ställen som helst över hela Manhattan (se hemsidan).

 

Musik till frukost…?

Beatles Brunch - http://www.bbkingblues.com/

Gospel Brunch - http://www.bbkingblues.com/

 

Restauranger

Tao - http://taorestaurant.com/

Det finns inget som en kväll på Tao, boka bord och bege er dit! Maten är fantastisk, musiken pepp och stället i sig är spektakulärt inrett, genomtänkt i minsta detalj, ingen går ifrån Tao besviken, det garanterar jag, enjoy! Och inte att förglömma, även detta är en SATC hot-spot, minns när Samantha gör slut med sin flickvän på toaletten?

42 East 58th Street (between Madison ave. & Park ave).

Felicie - http://www.felicewinebar.com/

Romantisk middag för två? Mer romantiskt än såhär blir det inte, ett helt underbart litet italienskt ställe som man definitivt ska besöka om man är här med sin andra hälft. Vi kom dit fyra tjejer och blev aningen avisis men kunde inte låta bli att olämpligt nog stirra på alla söta par som satt och tittade varandra djupt in i ögonen medens de drack sitt rödvin och delade en tiramtsu…

1166 1st Ave at 64th Street

Brother Jimmys - http://www.brotherjimmys.com/

Put some south in your mouth…är vad det står på drinkpinnarna, denna sydstatsinspirerade sports-bar är hur kul som helst och eftersom det ligger i vårt kvarter så har det blivit ett av våra mindre glamorösa tillhåll, we just love it! Det är här man dricker swamp water, sjunger kareoke och får folk att öppna stängda pizzerior mitt i natten, men framförallt så är de kända för sin BBQ, mumma tycker vi!

1485 2nd Avenue (between 77th & 78th st.)

 

Southern Hospitality - http://www.southernhospitalitybbq.com/

Tycker man om konceptet BBQ öl och sport så äger Justin Timberlake ett ställe tvärs över gatan från Brother Jimmy’s ett liknande ställe, de har även en brunch som tydligen ska vara hur bra som helst!

1460 2nd Avenue (between 76th & 78th st.)

 

Les Halles - http://www.leshalles.net/

Vi hade turen och fick en toppen land lord som vi hyr lägenheten av, Brian heter han och jobbar på denna franska restaurang, den är otroligt mysig, håller hög klass och ligger i Financial District. Om ni skulle svänga förbi Les Halles, fråga efter Brian och häsla från mig och Joanna, han är supersnäll och blandar säkert ihop något gott bakom baren, de är även här vi vid ett tillfälle dansade á la Coyote Ugly på baren, yay :)

15 John Street
(off Broadway)

Äta bör man annars dör man...ytterligare några tips på bra ställen att refuela!

Da Andrea - http://www.daandreanyc.com/

Butter - http://www.butterrestaurant.com/

Blue Ribbon . http://blueribbonrestaurants.com/rests_brass_man_main.htm

Artichoke Pizza - http://www.artichokepizza.com/

Katz Delicatessen - http://www.katzdeli.com/ (Joey’s pastrami sandwich, don’t miss it guys)

 

Bar/Lounge/restaurang

The View - http://www.theviewny.com/#

Högst upp i marriott hotellet på Times Square ligger denna snurrande restaurang, men mysigt är bara att komma dit efter en Broadway Show eller middag bara för en drink.

Revel - http://www.revel-ny.com/

Ligger i Meatpacking district, de spelar gamla goingar och en kväll där bllir alltid lyckad!

Oak Room - http://www.theplaza.com/

Vill man lyxa till det lite eller bara komma till ett lugnare ställe är Plazas egna ställe Oak Room perfekt, hur lugnt och mysigt som helst.

Rosebar - http://www.gramercyparkhotel.com/

East Village, Soho och Greenwich Village är områden alla fyllda med massor utav mysiga barhäng, lounges och restauranger, åker man dit hittar man garanterat något man gillar.

 

Clubbin'

The Box - http://www.theboxnyc.com/ - Celeb-hot spot

Hudson Terrace - http://www.hudsonterracenyc.com/ - Nice takterass

Greenhouse - http://www.greenhouseusa.com/ - Soho

Tenjune - http://www.tenjunenyc.com/index2.html - Meatpacking District

Marquee - http://www.marqueeny.com/ - Midtown

 

Saker att se & göra

Det finns ändlöst med saker att hitta på i New York, är man här för första gången vill man kanske se och göra de mest typiska sakerna och har man varit här ett par gånger så är det kanske annat som lockar. Jag vill påstå att det skulle inte ens spela någon roll om du så bott här hela livet, det skulle ändå finnas nya och spännande saker att göra. Gå på en Musikal, är du här i luletid se Christmas Spectacular, gillar du någon specifik New York film eller serie åk på Hot Spot Tours, mellan november och januari åk Skridskor i Central Park/ Bryant Park/ Rockefeller Center. Det är alltid kul att gå över Brooklyn Bridge eller om man gillar sport eller bara vill uppleva stämningen gå och se på hockey, baseboll eller basket. Man kan även gå på Stand up comedy eller besöka något roligt område som Wlliamsburg eller DUMBO i Brooklyn, det finns även något som heter Highlandpark på Manhattan som definitivt är värt ett besök eller åk häst och vagn i Central Park!

Shopping

BCBG Maxazria - min favoritbutik, ligger på 40th st och 5th ave. samt på 68th and Madison Ave.

Woodburry premium common outlet - en bussbiljett dit kostar 42 dollar men det är ett bra ställe fyllt med kvalitets prylar, inget tjafs.

Madison Avenue - om man har enormt mycket pengar med sig så är det på Madison Avenue man ska gå, från 60:de gatan och uppåt! Den har under året gått om Rodeo Drive i LA som den dyraste gatan i USA.

SoHo - Trendigt och ungdomligt, många flagship stores ligger här, här gillar jag att strosa runt från butik till butik

Vintage - För er som gillar vintage så är east village kring 14th st och avenue A bra, annars så är brooklyn fyllt utav vintagebutiker!

Varuhus - gillar man att trängas med miljarder människor så är varuhus det bästa, jag haaaatar det, men för att ge er tips på bra varuhus så tycker jag att Saks on 5th är toppen, Bloomingdales har också ett superbra utbud och som turist så beger du dig till informationen och visar ditt leg så får du 10% av på det du handlar på i stort sätt allt i varuhuset...men snälla åk inte hit bara för att shoppa det finns så mycket mer att se och göra i New York, missa det inte och om inte något av mina tips lockar så köp en bok om New York and ENJOY IT LIKE I HAVE!

KRAMAR FRÅN NEW YORK OCH MIG


Kommentarer
Postat av: sofie roberg

Super bra av dig att göra detta! alltid lättare att ha något att gå efter när man är där, tack! Ska ha det i minnet när jag kommer tillbaka..puss

2009-12-16 @ 04:38:52
URL: http://sroberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0